pellain

Αποχωρεί ο Έλον Μασκ από τη συμφωνία των $44 δισ. με το Twitter


 Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έχει καταθέσει αίτηση αποχώρησης από τη συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Twitter λόγω ανησυχιών σχετικά με τα spam bots του, όπως προκύπτει από την κατάθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Tο Twitter θα υποβάλει μήνυση


«Ενώ η ενότητα 6.4 της συμφωνίας συγχώνευσης απαιτεί από το Twitter να παρέχει στον κ. Μασκ και στους συμβούλους του όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες που ζητά ο κ. Μασκ “για κάθε εύλογο επιχειρηματικό σκοπό που σχετίζεται με την ολοκλήρωση της συναλλαγής”, το Twitter δεν έχει συμμορφωθεί με τις συμβατικές του υποχρεώσεις», αναφέρεται σε μια κατάθεση στην SEC με ημερομηνία 8 Ιουλίου 2022.

«Για σχεδόν δύο μήνες, ο κ. Μασκ ζήτησε τα δεδομένα και τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για να “κάνει μια ανεξάρτητη αξιολόγηση της επικράτησης των ψεύτικων ή ανεπιθύμητων λογαριασμών στην πλατφόρμα του Twitter”», συνεχίζει η κατάθεση.

Λογαριασμοί bot

Οι δικηγόροι του Μασκ υποστήριξαν ότι, παρά τα πολλαπλά αιτήματα του δισεκατομμυριούχου, το Twitter απέτυχε να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τη διάδοση των λογαριασμών bot της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες είναι «θεμελιώδους σημασίας για την επιχειρηματική και οικονομική απόδοση του Twitter» και είναι «απαραίτητες για την ολοκλήρωση των συναλλαγών που προβλέπονται από τη Σύμβαση Συγχώνευσης».

Οι πληροφορίες σχετικά με τους ψεύτικους και ανεπιθύμητους λογαριασμούς στην πλατφόρμα, συνέχισαν οι δικηγόροι του Μασκ, «είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί η ικανοποίηση των προϋποθέσεων για την ολοκλήρωση της συναλλαγής από το Twitter, για να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση και ο οικονομικός σχεδιασμός του κ. Μασκ για τη συναλλαγή και για να συμμετάσχει στον σχεδιασμό της μετάβασης της επιχείρησης».

Οι πρόσθετες πληροφορίες που έχει ζητήσει ο Μασκ από το Twitter περιλαμβάνουν την ημερήσια ενεργή χρήση ή τους χρήστες που μπορούν να αποτιμηθούν σε χρήμα (mDAU), τη διαδικασία του Twitter για τον έλεγχο της συμπερίληψης των spam και των ψεύτικων λογαριασμών στην καταμέτρηση του mDAU, τις μεθόδους της πλατφόρμας για τη σύλληψη και την αναστολή των λογαριασμών bot, καθώς και υλικό που δείχνει την οικονομική κατάσταση του Twitter.

Η κατάθεση της SEC ανέφερε ότι ο Μασκ και οι σύμβουλοί του της Morgan Stanley ζητούν αυτές τις πληροφορίες από τις 9 Μαΐου, αλλά το Twitter «απέτυχε να παράσχει πολλά από τα δεδομένα και τις πληροφορίες» που ζητήθηκαν.

«Κατά συνέπεια, για όλους αυτούς τους λόγους, ο κ. Μασκ ασκεί με το παρόν το δικαίωμα της X Holdings I, Inc. να καταγγείλει τη Σύμβαση Συγχώνευσης και να εγκαταλείψει τη συναλλαγή που προβλέπεται από αυτήν, και η παρούσα επιστολή αποτελεί επίσημη ειδοποίηση της X Holding I, Inc. για την καταγγελία της Σύμβασης Συγχώνευσης σύμφωνα με την ενότητα 8.1(d)(i) αυτής», αναφέρει η κατάθεση στην SEC. Η X Holdings είναι μια εταιρεία που ίδρυσε ο Μασκ για να χρηματοδοτήσει την αγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Μια δύσκολη συμφωνία

Η ανακοίνωση του Μασκ την Παρασκευή κλείνει ένα ταραχώδες δίμηνο, καθώς η συμφωνία του με το Twitter ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων προσέκρουσε σε εμπόδια λόγω ανησυχιών για ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα.

Το Twitter ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη συμφωνία με τον Μασκ στις 25 Απριλίου σε δελτίο τύπου, λέγοντας ότι «προχώρησε σε οριστική συμφωνία για την εξαγορά του από μια οντότητα που ανήκει εξ ολοκλήρου στον Έλον Μασκ, έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά σε μια συναλλαγή αξίας περίπου 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Ο μεγιστάνας των ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε αργότερα στο Twitter τον Μάιο ότι αναβάλλει τη συμφωνία μέχρι η πλατφόρμα να δείξει ότι ο αριθμός των λογαριασμών bot είναι αρκετά χαμηλός.

«Η συμφωνία με το Twitter προσωρινά σε αναμονή των λεπτομερειών που υποστηρίζουν τον υπολογισμό ότι οι λογαριασμοί spam/ψεύτικοι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν όντως λιγότερο από το 5% των χρηστών», έγραψε ο Μασκ σε μια ανάρτηση στο Twitter στις 13 Μαΐου.

«Δεν μπορείτε να πληρώσετε το ίδιο τίμημα για κάτι που είναι πολύ χειρότερο από ό,τι ισχυρίστηκαν … Όσο περισσότερες ερωτήσεις κάνω, τόσο αυξάνονται οι ανησυχίες μου», δήλωσε ο Μασκ, σε βιντεοκλήση, στο κοινό σε εκδήλωση που διοργάνωσε το The All-In Podcast τον Μάιο.

Αφού ο Μασκ εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με τους λογαριασμούς bot του Twitter, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter Παράγκ Αγκραουάλ απάντησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αναστέλλουμε πάνω από μισό εκατομμύριο λογαριασμούς spam κάθε μέρα, συνήθως πριν καν τους δει κάποιος από εσάς στο Twitter. Κλειδώνουμε επίσης εκατομμύρια λογαριασμούς κάθε εβδομάδα που υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να είναι spam – αν δεν μπορούν να περάσουν τις προκλήσεις ανθρώπινης επαλήθευσης (captchas, επαλήθευση τηλεφώνου κ.λπ.)”, έγραψε ο Αγκραουάλ στο Twitter στις 16 Μαΐου.

«Οι πραγματικές εσωτερικές εκτιμήσεις μας για τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα ήταν όλες πολύ κάτω από 5% – με βάση τη μεθοδολογία που περιγράφεται παραπάνω. Τα περιθώρια σφάλματος στις εκτιμήσεις μας μας δίνουν εμπιστοσύνη στις δημόσιες δηλώσεις μας κάθε τρίμηνο».

Μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 25 Απριλίου δείχνει ότι κατά τη λήξη της συγχώνευσης, είτε το Twitter είτε ο Μασκ μπορεί να χρειαστεί να καταβάλει ένα ποσό 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τη διάσπαση της εταιρείας.

Ο Μπρετ Τέιλορ, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Twitter, δήλωσε την Παρασκευή ότι το Twitter έχει δεσμευτεί να κλείσει τη συμφωνία με τον Μασκ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Twitter δεσμεύεται να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν με τον κ. Μασκ και σχεδιάζει να ασκήσει νομικές ενέργειες για την επιβολή της συμφωνίας συγχώνευσης. Είμαστε βέβαιοι ότι θα επικρατήσουμε στο δικαστήριο του Delaware», έγραψε ο Τέιλορ στο Twitter.

THEEPOCHTIMES.GR

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη