Πώς να «σώσεις» το κινητό σου αν έπεσε στη θάλασσα

 


Αυτός είναι ο ασφαλής τρόπος για να σώσεις το κινητό σου αν έχει πέσει στη θάλασσα

Ένα από τα συνηθέστερα ατυχήματα που λίγο ή πολύ έχουν τύχει στον καθένα είναι το να πέσει το κινητό τηλέφωνο στο νερό ή ακόμη χειρότερα στη θάλασσα.

Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού που η επαφή μας με το νερό είναι πιο συχνή, πολλοί είναι αυτοί που έχουν γίνει μάρτυρες ενός ατυχήματος που όσο να ναι, τους πληγώνει!

Τι μπορεί να κάνεις για να «σώσεις» το κινητό σου αν έπεσε στη θάλασσα;

Η απάντηση κι όμως, είναι πολύ απλή και δεν περιλαμβάνει κάποιου είδους.. «γιατροσόφι». Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο σας πέσει στη θάλασσα, τότε αυτομάτως γίνεται μια διαδικασία που μπορεί να το θέσει με ταχύτατους ρυθμούς εκτός λειτουργίας.

Το νερό διεισδύει στις εξωτερικές εισόδους και πτυχές της συσκευής, δηλαδή στη θύρα φόρτισης, στη θύρα ακουστικών και στο ηχείο. Αφού μπει εκεί μετά προχωράει στο ηλεκτρικό κύκλωμα του κινητού και κάπου εκεί έρχεται το τέλος για την συσκευή σας.

Φυσικά, το θαλασσινό νερό κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη κατάσταση καθώς διαβρώνει το ηλεκτρικό κύκλωμα του κινητού και τα πάντα γίνονται πιο γρήγορα.

Αυτό που δεν πρέπει να κάνει κάποιος είναι να πιστέψει πως αφήνοντας το κινητό να στεγνώσει από μόνο του, είναι ικανό να του λύσει το πρόβλημα. Για την ακρίβεια, θα έχει αντίθετα αποτελέσματα.

Μόνο αν αντιδράσει άμεσα θα μπορέσει να βοηθήσει την κατάσταση και να «σώσει» το κινητό του τηλέφωνο, όσο για τα βήματα που χρειάζονται για να συμβεί αυτό, είναι ίσως η πιο viral αναζήτηση του καλοκαιριού.

Τι κάνουμε αν πέσει το κινητό στη θάλασσα:

– Αφαιρούμε όλα τα μέρη που μπορούν να αφαιρεθούν
– Βγάζουμε την κάρτα sim, την κάρτα sd αν έχουμε,την θήκη και φυσικά το προστατευτικό τζαμάκι
– Βγάζουμε την μπαταρία αν η συσκευή είναι παλαιότερου τύπου όπου μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα
– Απενεργοποιούμε τη συσκευή όσο πιο γρήγορα γίνεται αν είναι ανοιχτή

Τι δεν κάνουμε αν πέσει το κινητό στη θάλασσα:

– Δεν το βάζουμε σε ρύζι καθώς μπορεί να σκόνη που έχει να φρακάρει το ακουστικό, τα ηχεία και τις υπόλοιπές θήρες του κινητού
– Δεν το βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για να στεγνώσει καθώς μπορεί να ανατιναχτεί
– Δεν το στεγνώνουμε με πιστολάκι, καθώς μπορεί να κάψουμε τα εσωτερικά τσιπς του κινητού
– Δεν το βουτάμε σε λεκάνη με καθαρό οινόπνευμα
– Προσπαθούμε να το πάμε άμεσα σε κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων

sportime.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη