pellain

ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ



ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ
Ν.Υ. TIMES  ΣΕΙΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ REYTERS KAI TO POLITICO

Reuters: "Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα"

Με την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καταπιάνετα το Reuters και κάνει εκτενή αναφορά για την πολιτική αστάθεια που επικρατεί στην Ελλάδα. 
Το σκάνδαλο των υποκλοπών, οι εκλογές και η αδιαφορία του Μητσοτάκη να καταπολεμήσει τη διαφθορά που μαστίζει τη χώρα και την κατατάσει στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη!

Ο δημοσιογράφος Hugo Dixon στο Reuters αναφέρεται στη χώρα μας και στο ενδεχόμενο να βυθιστεί ξανά στην αστάθεια, χαρακτηρίζοντας την περίοδο της κρίσης ως "ταινία τρόμου του Grexit". Στο άρθρο γίνονται αναφορές στις εσφαλμένες πρακτικές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που έχει προκαλέσει πολιτική αστάθεια στην ελληνική πολιτική σκηνή και κινεί το ενδιαφέρον των διεθνών Μ.Μ.Ε..

Politico: «Απολυταρχικό κράτος» η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη


Τη συνέχεια έρχεται να αναπληρώσει με δημοσίευμα της η politico όπου ο  αρχισυντάκτης Τζαμίλ Αντερλίνι, στο Editorial του Σαββάτου, χαρακτηρίζει «απολυταρχικό κράτος» την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, και συμπληρώνει ότι έχει πλήρη γνώση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι για την ελεύθερη έκφραση στα πλαίσια του επάγγελμάτος τους στην Ελλάδα.

Ερωτηματικά εγείρονται και για την καταδίκη Ηλ.Κασ. - Ο ρόλος του "Παναθηναϊκάκια" τότε και τώρα!

Είναι δε ενδιαφέρον να αναφερθούμε και στην δίκη της Χ.Α. που πραγματοποιήθηκε επί κυβερνήσεως Κυρ. Μητσοτάκη με χιλιάδες αριστερών, ακροαριστερών και κομμουνιστών διαδηλωτών στους δρόμους της Αθήνας όταν για τους υπόλοιπους πολίτες υπήρχε πρωτόκολο απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κινδύνου θανατηφόρας διασποράς του covid.
Συνάμα εγείρονται μετά τα τελευταία γεγονότα και την ασυνήθιστη απόφαση του δικαστηρίου για καταδίκη του Ηλία Κασ., για τον οποίο η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, στη διάρκεια της αγόρευσής της είχε προτείνει την απαλαγή του! 
O Ηλ.Κασ. συνεχίζει να αναφέρεται στην απόφαση που εξυπηρετεί εκλογικά την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με την άδικη όπως αναφέρει ο ίδιος, καταδίκη του. 

Η πολιτική ζωή της χώρας έχει εισέλθει σε μία άνευ προηγουμένου πολιτική αστάθεια των τελευταίων δεκαετιών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο κεντρικό πρόσωπο που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, δε φαίνεται να θέλει να δώσει λύση με την παραίτηση του, προκειμένου να διευκολύνει τόσο την διακυβέρνηση όσο και τη διακαιοσύνη.

Θ.Χ.



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη