pellain

Οι τραυματισμοί από το εμβόλιο COVID αποζημιώνονται αθόρυβα σε όλο τον κόσμο, δικαιούστε;

 

Προγράμματα σε χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να αποζημιώνουν αθόρυβα άτομα που τραυματίστηκαν ή πέθαναν ως αποτέλεσμα των εμβολίων για τον COVID-19.

Οι άνθρωποι είναι βιολογικά διαφορετικοί, όσον αφορά τόσο τη γενετική σύνθεση όσο και τις προηγούμενες περιβαλλοντικές εκθέσεις. Εξαιτίας αυτού, εξήγησε ο νευρολόγος Δρ Robert Lowry, οι άνθρωποι μπορεί να αντιδράσουν πολύ διαφορετικά στο ίδιο φάρμακο ή εμβόλιο. Κάθε φορά που ένα νέο φάρμακο ή βιολογικό κυκλοφορεί στην αγορά, μερικοί άνθρωποι θα έχουν άσχημες αντιδράσεις και άλλοι μπορεί να υποστούν ακόμη και σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες ως αποτέλεσμα.

Ακόμη και κάτω από τις καλύτερες συνθήκες δοκιμής, σπάνιες αντιδράσεις θα χαθούν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για κάθε προϊόν που παρακολουθείται γρήγορα ή έχει εγκριθεί για χρήση έκτακτης ανάγκης πριν ολοκληρωθούν όλες οι φάσεις των απαραίτητων δοκιμών .

Τα εμβόλια κατά του COVID-19 δεν αποτελούν εξαίρεση. Παρά το γεγονός ότι είμαστε συνεχώς και σταθερά διαβεβαιωμένοι ότι τα εμβόλια κατά του COVID-19 είναι ασφαλή και ότι οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι «πολύ σπάνιες», ο FDA και το CDC με τη Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης, καθώς και τους επιστήμονες και τα στελέχη του καθεμία από τις συμμετέχουσες φαρμακευτικές εταιρείες, γνωρίζει ότι μερικοί άνθρωποι θα μείνουν μόνιμα ανάπηροι ή ακόμη και θα πεθάνουν ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού.

Στην πραγματικότητα, το 2011 το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ( pdf ) επανέλαβε την ιδέα ότι τα εμβόλια, όπως και άλλα φαρμακευτικά προϊόντα, είναι «αναπόφευκτα ανασφαλή».

Σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, οι καταναλωτές που τραυματίζονται ως αποτέλεσμα των εμβολίων καλύπτονται από κυβερνητικά προγράμματα αποζημίωσης. Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν δύο προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση που έχουν σχεδιαστεί για να αποζημιώνουν τους καταναλωτές για τραυματισμούς, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους κατασκευαστές εμβολίων από την ευθύνη για τυχόν σοβαρούς τραυματισμούς που προκαλούν τα προϊόντα τους: Το Εθνικό Πρόγραμμα Αποζημίωσης Τραυματισμού Εμβολίων ( VICP ) και το Αντίμετρο Τραυματισμό Πρόγραμμα Αποζημιώσεων ( CICP ).

Δεν αποζημιώθηκε ούτε μία αξίωση στις Ηνωμένες Πολιτείες

Από την 1η Ιουλίου 2022, ούτε μία αξίωση δεν έχει αποζημιωθεί από το CICP. Ωστόσο, 31 αξιώσεις για αντίμετρα για τον COVID-19 απορρίφθηκαν, «επειδή δεν πληρούνταν το πρότυπο απόδειξης για την αιτιώδη συνάφεια ή/και δεν υπήρξε καλυμμένος τραυματισμός», σύμφωνα με τον ιστότοπο του CICP . «Μία αξίωση για αντίμετρο COVID-19, μια αξίωση εμβολίου COVID-19 λόγω αναφυλακτικής αντίδρασης, έχει κριθεί επιλέξιμη για αποζημίωση και εκκρεμεί έλεγχος των επιλέξιμων δαπανών».

Ταυτόχρονα, χώρες σε όλο τον κόσμο αποζημιώνουν αθόρυβα οικογένειες των οποίων τα αγαπημένα πρόσωπα έχουν τραυματιστεί ή έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα των εμβολίων κατά του COVID-19.

Η Ιαπωνία πληρώνει την οικογένεια των 91 ετών

Οι Japan Times ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι μια 91χρονη γυναίκα που πέθανε μετά από αλλεργική απόκριση και ξαφνική καρδιακή προσβολή είναι το πρώτο άτομο στην Ιαπωνία που αποζημιώθηκε για τραυματισμό από εμβόλιο COVID .

Μια επιτροπή του υπουργείου Υγείας έκρινε ότι μια αιτιώδης σχέση «δεν μπορούσε να αρνηθεί» στην περίπτωσή της. Η οικογένειά της θα λάβει ένα εφάπαξ ποσό αξίας περίπου 325.000 δολαρίων.

Η επιτροπή εξέτασε άλλες 11 υποθέσεις ηλικίας από 20 έως 90 ετών, αλλά δεν κατέληξε σε άλλη απόφαση.

Μέχρι στιγμής στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το άρθρο, 3.680 άτομα έχουν υποβάλει αίτηση για αποζημίωση, 820 έχουν εγκριθεί και 62 απορρίφθηκαν, με τις αποφάσεις για άλλα 16 να «αναβάλλονται».

Η Ταϊβάν αποζημιώνει 10 ενάγοντες

Στις 24 Ιουνίου 2022, το Εθνικό Πρόγραμμα Αποζημίωσης Εμβολίων της Ταϊβάν πραγματοποίησε συνάντηση για να εξετάσει 65 περιπτώσεις, σύμφωνα με τους Taipei Times. Το πρόγραμμα της Ταϊβάν επιδίκασε αποζημίωση σε 10 ενάγοντες. Αυτά τα βραβεία περιελάμβαναν ένα εφάπαξ ποσό αξίας 116.877 $ στην οικογένεια κάποιου που πέθανε μετά τη λήψη του εμβολίου AstraZeneca.

Αυτός ο ασθενής νοσηλεύτηκε 10 ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου λόγω πονοκεφάλου και εμετού. Ο έλεγχος αποκάλυψε θρομβοπενία, μια μερικές φορές θανατηφόρα διαταραχή του αίματος που χαρακτηρίζεται από χαμηλά αιμοπετάλια.

Ωστόσο, ο ασθενής πήρε εξιτήριο την επόμενη μέρα, για να επιστρέψει το ίδιο βράδυ αφού έχασε τις αισθήσεις του. Ο ασθενής πέθανε από ενδοεγκεφαλική αιμορραγία, συχνή αιτία εγκεφαλικού.

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το πρόγραμμα εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Δεκέμβριο του 2020, ένας κατά τα άλλα υγιής μαιευτήρας-γυναικολόγος, ο Δρ. Gregory Michael, 56 ετών, από το Miami Beach της Φλόριντα, πέθανε επίσης από θρομβοπενία .

Αν και ο θάνατός του συνέβη περίπου δύο εβδομάδες αφότου έκανε το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19 και οδήγησε σε ένα άρθρο που διερευνά αυτή την παρενέργεια στους New York Times, ο ιατροδικαστής έκρινε ότι δεν υπήρχε ιατρική βεβαιότητα ότι οι επιπλοκές από την ανοσοθρομβοπενία οφείλονταν στο εμβόλιο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πληρώνει για τραυματισμούς από εμβόλια

Η Vicki Spit ήταν η πρώτη από μια χούφτα ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο που έλαβε αποζημίωση για τραυματισμούς λόγω εμβολίων κατά του COVID, σύμφωνα με άρθρο της 24ης Ιουνίου 2022 στο British Medical Journal.

Ο 48χρονος σύντροφος του Spit, Zion, αρρώστησε οκτώ ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου AstraZeneca και πέθανε. Στα θύματα απονεμήθηκε το μέγιστο ποσό: 150.000 δολάρια. Από τον Μάιο του 2022, είχαν κατατεθεί 1.681 αιτήσεις για τραυματισμό από εμβόλια μετά από εμβολιασμούς κατά του COVID-19.

Όπως αναφέρεται στο BMJ, η Sarah Moore, εκπρόσωπος του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τα θύματα ή τις οικογένειές τους, επεσήμανε ότι αν και τα βραβεία δεν θα κάνουν πολλά για να ανακουφίσουν τις οικονομικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από τους τραυματισμούς, αποτελούν «την πιο ξεκάθαρη δήλωση μέχρι τώρα. από την κυβέρνηση, ότι σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις τα εμβόλια COVID-19 έχουν προκαλέσει πολύ σημαντικό τραυματισμό ή θάνατο».

Ο Moore πιστεύει ότι τα περισσότερα από τα βραβεία αποζημίωσης αφορούσαν θρομβωτική θρομβοπενία (VITT) που προκαλείται από εμβόλιο ή θρόμβωση του εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου.

Την ίδια στιγμή, το Yahoo News ανέφερε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 444 κρούσματα VITT από 49 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, με 81 θανάτους.

Ο Καναδάς έλαβε περισσότερες από 700 αξιώσεις, εγκρίθηκε 8

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Υποστήριξης Εμβολίων Τραυματισμού του Καναδά (VISP), από την 1η Ιουνίου 2021 έως την 1η Ιουνίου 2022, έχουν ληφθεί 774 αξιώσεις. Οκτώ από αυτούς τους ισχυρισμούς «εγκρίθηκαν από το Ιατρικό Συμβούλιο Αναθεώρησης», που σημαίνει ότι «αυτοί οι ισχυρισμοί αντιπροσωπεύουν περιπτώσεις όπου έχει καθοριστεί από το Συμβούλιο Ιατρικής Αναθεώρησης ότι υπάρχει πιθανή σχέση μεταξύ του τραυματισμού και του εμβολίου και ότι ο τραυματισμός είναι σοβαρός και μόνιμος .»

Σύμφωνα με τον ιστότοπο VISP, «τα επιλέξιμα άτομα ενδέχεται να λάβουν αποζημιώσεις αντικατάστασης εισοδήματος. αποζημιώσεις τραυματισμών· παροχές θανάτου· κάλυψη εξόδων κηδείας· αποζημίωση επιλέξιμων δαπανών, όπως άλλως ακάλυπτες ιατρικές δαπάνες.»

Θρόμβοι αίματος Post Shot

Η θρομβοπενία μπορεί να οδηγήσει σε θρόμβους αίματος καθώς και σε αιμορραγία. Η θρόμβωση είναι μια άλλη λέξη για τους θρόμβους αίματος. Δεδομένου ότι είναι πολύ ασυνήθιστο για ένα κατά τα άλλα υγιές νεότερο άτομο να υποφέρει από θρόμβους αίματος, η σύνδεση μεταξύ των εμβολίων και αυτού του τραυματισμού είναι δύσκολο να διαψευσθεί.

Οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν δώσει μεγαλύτερη προσοχή στους τραυματισμούς από τα εμβόλια COVID-19 από άλλες χώρες. Η Νορβηγία αποζημίωσε τα πρώτα τρία θύματά της τον Ιούλιο του περασμένου έτους, μια γυναίκα στα 40 που πέθανε, καθώς και έναν άνδρα και μια γυναίκα στα 30 τους που επέζησαν και οι δύο από τα τραύματά τους από το εμβόλιο.

Και οι τρεις ήταν εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που έλαβαν το εμβόλιο AstraZeneca, το οποίο η Νορβηγία σταμάτησε να χορηγεί στις 11 Μαρτίου 2021, λόγω αναφορών για σοβαρούς θρόμβους αίματος, χαμηλούς αριθμούς αιμοπεταλίων και μη φυσιολογική αιμορραγία.

Μάλιστα, οι Νορβηγοί γιατροί ήταν από τους πρώτους που επεσήμαναν τη σύνδεση του εμβολίου με αυτούς τους τραυματισμούς.

Η Δανία, επίσης, επεξεργάζεται γρήγορα και αθόρυβα τους ισχυρισμούς τραυματισμών από εμβόλια. Η δανική κυβέρνηση χορήγησε αποζημίωση για το πρώτο κρούσμα VITT τον Μάιο του 2021.

Εκείνη την εποχή, 158 άτομα είχαν υποβάλει αξιώσεις για τραυματισμούς από εμβόλια COVID-19. Η διευθύντρια του συμβουλίου αποζημίωσης ασθενών, Κάρεν Ίνγκερ-Μπαστ, είπε: «Γενικά, βλέπουμε συχνά τραυματισμούς από τον εμβολιασμό. Τα βλέπουμε και από, για παράδειγμα, τον εμβολιασμό κατά της γρίπης και των παιδικών ασθενειών. Έτσι θα είναι και με τον COVID-19, με έως και 5 εκατομμύρια ανθρώπους να εμβολιάζονται».

Καμία οικονομική βοήθεια για τους Αμερικανούς που βλάπτονται από τα εμβόλια

Ωστόσο, ενώ άλλες χώρες αποζημιώνουν τους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί από τα εμβόλια COVID-19, η Αμερική δεν έχει ακόμη βοηθήσει οικονομικά ούτε έναν αιτούντα. Σύμφωνα με τη Διοίκηση Πόρων και Υπηρεσιών Υγείας , από την 1η Ιουλίου 2022, το CICP δεν είχε ακόμη επιδικάσει αποζημίωση σε κανέναν για ζημιές που οφείλονται σε εμβόλιο COVID-19.

Τριάντα μία αξιώσεις έχουν απορριφθεί για αποζημίωση επειδή «δεν πληρούνταν τα πρότυπα απόδειξης για την αιτιώδη συνάφεια και/ή δεν προκλήθηκε καλυμμένος τραυματισμός».

Μία μεμονωμένη αξίωση για λογαριασμό κάποιου που υπέστη άμεση αναφυλακτική αντίδραση κρίθηκε επιλέξιμη για αποζημίωση, αλλά εκκρεμεί έλεγχος των επιλέξιμων δαπανών. Για την πλειονότητα των αξιώσεων, το CICP "ακόμα περιμένει να υποβληθούν αρχεία και τεκμηρίωση", ισχυρίζεται ο ιστότοπος.

Το εμβόλιο AstraZeneca που σχετίζεται με τόσους πολλούς από τους τραυματισμούς που αποζημιώθηκαν αθόρυβα δεν έχει γίνει διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ταυτόχρονα, έως τις 22 Ιουλίου 2022, 86.604 σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες από εμβόλια COVID-19 που χορηγήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναφερθεί στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου (VAERS), συμπεριλαμβανομένων 13.805 θανάτων .

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ακριβώς πόσες από αυτές περιλαμβάνουν θρόμβους αίματος, μη φυσιολογική αιμορραγία ή χαμηλά αιμοπετάλια, επειδή κάθε μία από αυτές τις καταστάσεις μπορεί να κωδικοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά μια έρευνα από τους The Epoch Times ανακάλυψε 2.609 περιπτώσεις που περιλάμβαναν κάποια αναφορά σε θρόμβωση ή θρομβοπενία , συμπεριλαμβανομένων 420 θανάτων.

Αυτές οι καταστάσεις αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό μέρος των ανεπιθύμητων ενεργειών που έχουν αναφερθεί στο CDC και στον FDA. Προκειμένου οι άνθρωποι που έχουν υποφέρει από αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες να ισχυριστούν, πρέπει να διαπιστωθεί μια χρονική συσχέτιση μεταξύ του εμβολίου και του τραυματισμού ή κάποιου είδους αιτιώδους συνάφειας, όπως έκαναν οι Νορβηγοί γιατροί και άλλοι για το VITT.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να περιμένουμε πολύ καιρό για την επιστήμη που θα καθορίσει την αιτιότητα σε σχέση με τους τραυματισμούς από εμβόλια.

Το 2011, το Ινστιτούτο Ιατρικής διεξήγαγε μια λεπτομερή έρευνα για τη διαθέσιμη επιστήμη για 158 ύποπτες συνδέσεις μεταξύ εμβολίων και συγκεκριμένων ανεπιθύμητων εκβάσεων. Σε αυτήν την έκθεση, ο ΔΟΜ έκρινε ότι η επιστήμη δεν ήταν επαρκής για να προσδιορίσει εάν υπήρχε αιτιώδης συνάφεια ή όχι για 135 από τους τραυματισμούς που είχαν υποστεί οι ασθενείς από το εμβόλιο.

Μια έρευνα του Associated Press του 2014 διαπίστωσε ότι πολλές οικογένειες με ιατρικά τεκμηριωμένους τραυματισμούς από εμβόλια χωρίς εμβόλιο περίμεναν εδώ και χρόνια -περίπου πάνω από μια δεκαετία- να τους βοηθήσει η κυβέρνηση.

Προς το παρόν, ενώ άλλες χώρες επανορθώνουν αθόρυβα, οι αμερικανικές οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και οι Αμερικανοί που έχουν δει απότομη πτώση της υγείας τους μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 δεν έχουν πού να στραφούν.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι οι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις των The Epoch Times. Η Epoch Health καλωσορίζει την επαγγελματική συζήτηση και τη φιλική συζήτηση. Για να υποβάλετε ένα άρθρο γνώμης, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες και υποβάλετε μέσω της φόρμας μας εδώ .

Η Jennifer Margulis, Ph.D., είναι βραβευμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Your Baby, Your Way: Take Carge of Your Pregnancy, Birthing and Parenting Decisions for a Happier, Healthier Family». Βραβευμένη με Fulbright και μητέρα τεσσάρων παιδιών, έχει εργαστεί σε μια εκστρατεία για την επιβίωση των παιδιών στη Δυτική Αφρική, έχει υποστηρίξει τον τερματισμό της παιδικής δουλείας στο Πακιστάν στην τηλεόραση της πρώτης ώρας στη Γαλλία και δίδαξε μετα-αποικιακή λογοτεχνία σε μη παραδοσιακούς μαθητές στο εσωτερικό. - πόλη Ατλάντα. Μάθετε περισσότερα για αυτήν στο JenniferMargulis.net
Ο Joe Wang, Ph.D., ήταν επικεφαλής επιστήμονας για το πρόγραμμα εμβολίου SARS της Sanofi Pasteur το 2003. Τώρα είναι ο πρόεδρος του New Tang Dynasty TV (Καναδάς).


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη