pellain

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ PELLAIN.COM: 4 ΕΔΡΙΚΗ Η ΠΕΛΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!


Βορίδης: «Εκλογές με βάση την απογραφή του 2011»΄π

Σχετικά με το εάν θα ισχύσουν τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής ή οι εκλογές θα γίνουν με βάση την απογραφή του 2011, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε σχετικά:

 «...η τελευταία απογραφική πράξη έγινε τέλος Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου. Το Σύνταγμα λέει έναν χρόνο μετά από την τελευταία απογραφική πράξη μπορούν να γίνουν εκλογές με τους νέους εκλογικούς λόγους. Η ΕΛΣΤΑΤ ετοιμάζει το Προεδρικό Διάταγμα. Αν βγει μέσα στο 2022, η Κυβέρνηση έχει ένα δίμηνο δυνητικά για να αποφασίσει εάν θα γίνουν εκλογές με τους παλιούς ή με τους νέους καταλόγους. Εγώ για να το τελειώνουμε, σας λέω ότι οι εκλογές θα γίνουν με τους νέους εκλογικούς καταλόγους, βάσει της νέας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ».

Δικαιολογημένοι φόβοι Μ.Βορίδη:

 «Η άποψη μας είναι ότι οι πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική είναι οι κρίσιμες, γιατί θα καθορίσουν τρία πράγματα που θα καθορίσουν και τις δεύτερες εκλογές: το πρώτο κόμμα, την διαφορά του πρώτου από το δεύτερο κόμμα και εάν αυτή ανατρέπεται, αλλά και το πόσο κοντά θα βρίσκεται το πρώτο κόμμα από την αυτοδυναμία...», τόνισε ο κ. Βορίδης σχολιάζοντας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1


pellain.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη