pellain

Συνέχισε να χαριεντίζεται με το πλήθος...


Αδιάφορος ο Κυριάκος Μητσοτάκης  για την επιστολή με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων.

Του Γιάννη Γκέγκα

Ενόψει της Συνόδου Ασφαλείας του Μονάχου βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γερμανία.

Τη Παρασκευή πραγματοποίησε ομιλία προς τους αποδήμους. Παραβρέθηκα εκεί μαζί με την Γραμματέα της Παμμακεδονικής Ένωσης Γερμανίας και πρ. Προέδρου του Μακεδονικού Συλλόγου Μονάχου κ. Τζιτζιλάκη, με σκοπό να παραδώσουμε στον Πρωθυπουργό επιστολή με τα συμπεράσματα του Συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και έσφυζε από security. Με το πέρας της ομιλίας έσπευσε πλήθος για φωτογραφίες και χειραψία. Η προσέγγιση υπήρξε δύσκολο εγχείρημα αλλά με μια αιφνιδιαστική κίνηση βρέθηκα ενώπιον του κ. Μητσοτάκη όπου του παρέδωσα την επιστολή μας. Στο σύντομο διάλογο που διεξήχθη μεταξύ μας ειπώθηκε το εξής:
"Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί και πρέπει να καταργηθεί"! Μου απάντησε ότι αυτό είναι δύσκολο. Του είπα ότι πληθαίνουν καθημερινά οι ουσιώδεις παραβιάσεις των Σκοπίων και αυτό μας δίνει σοβαρή νομική βάση για μονομερή καταγγελία, με βάση τα άρθρα 56 και 60 της Συνθήκης της Βιέννης. Αποκρίθηκε ότι πρόκειται για διεθνή συμφωνία. Του ανταπάντησα ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Με ευχαρίστησε για την επιστολή την οποία δίπλωσε και έβαλε στην εσωτερική τσέπη από το σακάκι του και προχώρησε. Φεύγοντας του φώναξα να θέσει ΒΕΤΟ στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. όπως είχε υποσχεθεί! Σ'αυτό δεν υπήρξε ανταπόκριση, άκρα του τάφου σιωπή! Συνέχισε να χαριεντίζεται με το πλήθος μη θέλοντας να ασχοληθεί περαιτέρω με άβολες και ενοχλητικές ερωτήσεις που χαλούσαν την προεκλογική φιέστα...
Για ένα πράγμα μπορεί να είναι το πολιτικό προσωπικό της χώρας σίγουρο, ότι όπου και να πηγαίνει και να βρίσκεται θα μας βρίσκει μπροστά του! Θα υπενθυμίζουμε το χρέος τους για την Μακεδονία και δεν θα επιτρέψουμε η επαίσχυντη Συμφωνία της Πρέσπας να δεσμεύσει τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων!


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη