pellain

ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΡΕΙΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ




Του Τάσου Σοφούλη 

Προ ημερών γίναμε όλοι θεατές μπροστά σε μια πράξη κοινοβουλευτικής παράνοιας όπου ο αριβισμός και η κομματοκρατία βαφτίστηκε ''μαχόμενη δημοκρατία'' και ο φόβος ''λογική'' ένεκα της λαϊκής οργής η οποία οσονούπω  θα εκφραστεί στην κάλπη. Στόχος τους το Εθνικό Κόμμα Έλληνες το οποίο πολύ πιθανών να εισέλθει στην Βουλή με ποσοστό μάλιστα αρκετά υψηλό καθώς η μεγαλύτερη διαρροή ψήφων από την ΝΔ κατευθύνεται προς το εν λόγω εθνικιστικό κόμμα. Το πρόβλημα τους σαφώς και δεν είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης μα η δυναμική την οποία εκφράζει μέσο του κόμματος του και του πολιτικού του λόγου. Άλλωστε πέραν του Εθνικού Κόμματος Έλληνες υπάρχουν και άλλα εθνικιστικά κόμματα τα οποία μετέχουν της εκλογικής διαδικασίας γιατί για εκείνα δεν έγινε κάποια ρύθμιση από την κυβέρνηση;

   Διότι τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν ένδυμα γάμου να εισέλθουν στην επόμενη βουλή συνεπώς δεν απειλούν την αυτοδυναμία του Κυριάκου διότι περί αυτού πρόκειται. Ο φωτογραφικός νόμος του πάλαι ποτέ στελέχους της νεολαίας ΕΠΕΝ Μάκη Βορίδη μάλλον θα αποδειχθεί διαβλητός καθώς έχει μια σειρά από αντινομίες - αντιφάσεις. Στον πρώτο λόγο παραθέτει πως ένα κόμμα για να μετέχει της εκλογικής διαδικασίας πρέπει να έχει ιδρυθεί νόμιμα. Εφόσον το κόμμα των Ελλήνων είναι εντός της εκλογικής διαδικασίας δεν θα μπορούσε να έχει ιδρυθεί ''παράνομα''. Άλλωστε το συγκεκριμένο κόμμα έχει την σφραγίδα του Αρείου Πάγου. Συνεπώς πρέπει να μας ξεκαθαρίσει ο παλιός φίλος του Ζαν Μαρί Λεπέν τι εννοεί νόμιμο. Συνεχίζοντας τονίζει πως ένα κόμμα για να συμμετέχει στις εκλογές προϋποθέτει να μην στρέφεται εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αρχικά το Εθνικό Κόμμα Έλληνες βάση καταστατικού δεν θίγει πουθενά την κοινοβουλευτική δημοκρατία ως πολίτευμα αντιθέτως δηλώνει πίστη σε αυτή. Με την λογική που καταθέτει η συγκεκριμένη ρύθμιση τότε, ούτε το ΚΚΕ δεν έχει δικαίωμα καθόδου στον εκλογικό στίβο γιατί στο καταστατικό του δεν αναγνωρίζει την λειτουργία της αστικής δημοκρατίας και μάλιστα επιδιώκει την κατάλυση της δια της ''Δικτατορίας του προλεταριάτου''. Μάλιστα στελέχη του έχουν δηλώσει πολλές φορές πως δεν αποδέχονται το πολίτευμα από το οποίο όμως ζητάνε να εφαρμόζει τους νόμους όταν θίγεται ο ''χωρος'' τους.
     Γι' αυτό και τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς θορυβημένα ψήφισαν εναντίον της ρύθμισης διότι γνωρίζουν πως σε χώρες της ΕΕ έχει επικρατήσει η θεωρία των δύο άκρων και πολλά κομμουνιστικά κόμματα είναι εκτός νόμου μαζί με κόμματα της ''ακροδεξιάς''. Προφανώς και οι αριστεροί δεν θίχτηκαν για τα εκλογικά δικαιώματα των πατριωτών ψηφοφόρων ούτε για την νομιμότητα η οποία καταπατάτε από την κυβέρνηση. Άλλωστε στελέχη της αριστεράς κατά καιρούς έχουν στηρίξει επισήμως τρομοκράτες της 17Ν άρα δεν είναι το πρόβλημα τους ο Ηλίας Κασιδιάρης και το γεγονός αν είναι η δεν είναι εγκληματική οργάνωση (που δεν είναι) το Εθνικό Κόμμα Έλληνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ όντας δίγλωσσος πολιτικά ψήφισε παρών (Ενώ είχε πει πως θα ψηφίσει ΟΧΙ) διότι το πολιτικό του μέλλον είναι αβέβαιο παρότι έχει συσπειρώσει ένα μεγάλο κομμάτι της ροζ,πουά και ξεθωριασμένης κόκκινης αριστεράς. Άλλωστε δια στόματος βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ ειπώθηκε το εξής παράλογο πως η κυβέρνηση δεν έπρεπε να επιτρέψει στον Κασιδιάρη να συνομιλεί με την δικηγόρο του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα που είχε πάρει την εξουσία  έδειξε αλαζονεία, πρώτον γιατί δεν πέρασε η δική του τροπολογία και δεύτερων γιατί ήθελε να εκθέσει την κυβέρνηση σε ένα φιάσκο το οποίο έστησε η ίδια. Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη επιδιώκει να είναι ο έτερος καππαδόκης στην επόμενη συγκυβέρνηση εξ'ου και το ΝΑΙ στην ρύθμιση. Άλλωστε με την υπόθεση των υποκλοπών ο Μητσοτάκης όλοι γνωρίζουμε πως κράτα τον Ανδρουλάκη, αλλά και χωρίς υποκλοπές το ΠΑΣΟΚ είχε δείξει προθέσεις ρυθμιστικού παράγοντα στα πολιτικά της Ελλάδος. Αυτό φάνηκε από την τελευταία εξέλιξη όπου στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταπήδησαν στην ΝΔ και θα είναι υποψήφιοι με την γαλάζια παράταξη στις επόμενες εκλογές.
    Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι μια ντροπή η οποία θα συνοδεύει εσαεί την πολιτική ιστορία της Ελλάδος, ουτε η ΕΡΕ στην ΕΔΑ το 60' δεν έκανε κάτι τέτοιο όπου η ψυχροπολεμική αντιπαράθεση είχε φθάσει στο ζενίθ. Το Μάξιμου λοιπόν κάτι είδε που δεν είδαμε εμείς οι υπόλοιποι για αυτό και προχώρησε σε αυτή την ενέργεια.Για όσους χαίρονται με αυτή την πολιτική εξέλιξη να ξέρουν πως η κινέζοποίηση της Ευρώπης ήδη ξεκίνησε και θα επιβεβαιωθεί ο Όσβαλντ Σπένγκλερ που είχε προβλέψει πως η ευρωπαϊκή ήπειρος παραδομένη πλέον στην ανορθολογική Ανατολή θα διοικηθεί δεσποτικά σαν άλλη σατραπεία. Για όσους δεν χαίρονται μα ούτε και προβληματίζονται: πρέπει να τους σταματήσουμε εδώ, διότι σήμερα είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης γιατί υποτίθεται πως είναι ναζί, μεθαύριο θα είναι ο Τζήμερος με τον Φαήλο γιατί έχουν στο κόμμα τους τον Τσιάρτα που έχει πει για τους ομοφυλόφιλους, αντιμεθαύριο ο Νατσιός γιατί είναι πολύ χριστιανός και θίγει τους μουσουλμάνους και παραμεθαύριο θα είναι το Δίκτυο Ελλήνων Συντηριτικών γιατί μιλάει παραπάνω από όσο πρέπει. Άρα η επίθεση είναι συνολική απέναντι σε ότι δεν ελέγχουν, πίσω από αυτό διακυβεύεται  συνολικά η ελευθερία και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται είναι ή βραδύνους ή ύποπτος.Οι ιδεολόγοι μάχονται, οι ψηφοφόροι αναμένουν και οι σκεπτόμενοι επαγρυπνούν. Παράλληλα με την (ν)τροπολογία συζητούσαν και για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη  οι κύριοι της κυβέρνησης κάνοντας κάτι τοποθετήσεις παντελώς ξεκομμένες από την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση αναγνώρισε το δικαίωμα σε ξένα fund's να πραγματοποιούν κατασχέσεις ακινήτων (70.000 σπίτια βρίσκονται στο στόχαστρο των τοκογλύφων) ταπεινώνοντας και άλλο τον ελληνικό λαό απέναντι στους ξένους δανειστές στους οποίους δεν έγινε ποτέ λογιστικός έλεγχος όσον αφορά το χρέος για το οποίο λένε πως έχουμε και αν έχουμε να το χρεωθούν αυτοί που το δημιούργησαν και όχι ο ελληνικός λαός.Εν' ολίγοις όσο ο Έλληνας βυθίζεται στην πενία τόσο τον ταΐζουν με δημοκρατία.

 
ΤΑΣΟΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ 
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
 - ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη