pellain

Αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβόλησε μέσα στο σπίτι του 11χρονο! - Τι ισχύει στην Αϊόβα για την οπλοκατοχή


Στον μέσο όρο (ΗΠΑ) τ
α ποσοστά βίας με όπλα στην πολιτεία 
Αϊόβα

Οικογένεια από το Μισισίπι των ΗΠΑ ζήτησε την αποπομπή αστυνομικού εναντίον του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες επειδή πυροβόλησε ένα 11χρονο αγόρι, το οποίο κάλεσε την αστυνομία για ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Αντεριέν Μάρι, που κάλεσε την αστυνομία έπειτα από προτροπή της μητέρας του, ήταν άοπλος και ακολουθούσε τις οδηγίες του αστυνομικού της Ιντιανόλα Γκρεγκ Κάπερς όταν αυτός τον πυροβόλησε στο στήθος τα ξημερώματα του Σαββάτου, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειάς του Κάρλος Μουρ.

Το αγόρι είχε καλέσει την αστυνομία, αφού ένας άνδρας απείλησε στις 4 τα ξημερώματα τη μητέρα του Νακάλα Μάρι, αλλά ο Κάπερς «κλιμάκωσε την κατάσταση», σύμφωνα με τον Μουρ.


Τι ισχύει για την κατοχή όπλων στην πολιτεία της Αϊόβα:

Η Αϊόβα έχει πολύ λίγους εναπομείναντες νόμους για την πρόληψη της βίας με όπλα μετά από ένα σημαντικό σημείο καμπής το 2021, όταν το νομοθετικό σώμα της πολιτείας ψήφισε να καταργήσει τόσο την άδεια αγοράς όσο και την απαίτηση κρυφής άδειας μεταφοράς. Μόλις τέσσερα χρόνια νωρίτερα, η Αϊόβα θέσπισε έναν νόμο Shoot First (Πυροβολείς πρώτος).

Τα ποσοστά βίας με όπλα στην πολιτεία είναι κοντά στον εθνικό μέσο όρο, ο οποίος είναι χαμηλός σε σχέση με την ισχύ των νόμων του. Η κατάργηση των βασικών πολιτικών μπορεί να παρέχει μερική εξήγηση για αυτήν την αναντιστοιχία και οι κάτοικοι της Αϊόβα θα πρέπει να ανησυχούν για την έξαρση της βίας καθώς ο αντίκτυπος αυτών των νόμων γίνεται αντιληπτός. 

Η Αϊόβα βλέπει επίσης διαφορετικές φυλετικές επιπτώσεις πέρα ​​από τον εθνικό μέσο όρο: Οι μαύροι στην πολιτεία έχουν 16 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από ανθρωποκτονία με όπλο απ' ότι οι λευκοί.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη