pellain

Χαμομήλι: Ποια είναι τα οφέλη του χαμομηλιού και γιατί ένα ποτήρι την ημέρα είναι ότι καλύτερο για την υγεία μας;


Πολύ λίγα πράγματα στη ζωή μπορούν να συναγωνιστούν την ευχαρίστηση να πίνεις χαλαρά ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι στον ατμό. Αλλά ξέρετε τι κάνει αυτή την εμπειρία ακόμα πιο παρήγορη; Το τσάι χαμομηλιού, φυσικά. Το τσάι χαμομηλιού μπορεί να είναι το «μέσα» ρόφημα που πρέπει να πιείτε αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει από την αρχαία αιγυπτιακή, ελληνική και ρωμαϊκή εποχή.

Στην πραγματικότητα, ξέρατε ότι οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν χαμομήλι στη διαδικασία μουμιοποίησης; Ίσως αυτός είναι ο λόγος που διαφημίζεται ως επαγωγέας ύπνου! Πέρα από όλα τα αστεία, το χαμομήλι έχει θεραπευτικές ιδιότητες ακόμη και σήμερα. Εδώ είναι μερικά οφέλη για την υγεία αυτού του θαυματουργού βοτάνου που απλά δεν μπορείτε να αγνοήσετε: 

1. Μπορεί να σε κοιμίσει

Εάν η αϋπνία σας απασχολεί, τότε επιστρατεύστε το χαμομήλι στην υπηρεσία σας. Χαλαρώνει τους μύες και ηρεμεί τα νεύρα, ώστε να μπορείτε να κοιμηθείτε άνετα. Πιείτε ένα φλιτζάνι μετά το δείπνο και κοιμηθείτε σαν μωρό όλη τη νύχτα.

2. Για την αγάπη του εντέρου σας!

Υγιές έντερο σημαίνει υγιές σώμα και πνεύμα. Η κατανάλωση τσαγιού χαμομηλιού περίπου μία ώρα μετά το γεύμα μπορεί να μειώσει την οξύτητα του στομάχου και να σας προστατεύσει από γαστρεντερικές παθήσεις.

3. Τα όπλα ενάντια στο κοινό κρυολόγημα

Εάν το κρύο, ο βήχας και ο πονόλαιμος σας προβληματίζουν, τότε το χαμομήλι είναι η καλύτερη επιλογή σας. Μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και τον βήχα και να σας ανακουφίσει από μια βουλωμένη μύτη. Μπορείτε επίσης να εισπνεύσετε ατμό χαμομηλιού για παρόμοια αποτελέσματα.

4. Ανάπαυλα από το άγχος

Μερικές μέρες, το μόνο που χρειάζεστε είναι να νιώθετε ήρεμοι μέσα στο χάος. Λοιπόν, μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα φλιτζάνι τσάι χαμομηλιού. Τα αιθέρια έλαια του χαμομηλιού, μαζί με το άρωμά του, έχουν καταπραϋντική δράση και μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από το άγχος.

5. Για λάμψη σαν ντίβα

Ακμή, χλωμό δέρμα, πρησμένα μάτια και ρυτίδες – καταργήστε όλα αυτά με ένα φλιτζάνι τσάι χαμομηλιού. Με αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες, αυτό το τσάι είναι μια απόλαυση για το δέρμα σας. Επιπλέον, καταπολεμά τη μελάγχρωση και προσφέρει προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UV που εκπέμπονται από τον ήλιο.

6. Χαμομήλι για κράμπες

Το χαμομήλι είναι θεϊκό δώρο. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agriculture and Chemistry, το τσάι χαμομηλιού έχει αναλγητικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες.

healthweb.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη