pellain

Ένα σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του στον νυχτερινό ουρανό της βόρειας Ελλάδας.


Το Βόρειο Σέλας ορατό και στην Ελλάδα! Εντυπωσιακές εικόνες από την Κεντρική Μακεδονία

Ένα σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του στον νυχτερινό ουρανό της βόρειας Ελλάδας. Οι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας, από τις Σέρρες έως τη Θεσσαλονίκη, έγιναν μάρτυρες του φαινομένου γνωστό ως «Βόρειο Σέλας».

Αυτό το μαγευτικό θέαμα δεν είναι συνηθισμένο για τις χώρες του νότου και για αυτό το λόγο οι κάτοικοι αλλά και οι μετεωρολογικές υπηρεσίες που παρατήρησαν το φαινόμενο, με τα έντονα κόκκινα χρώματα να αγκαλιάζουν τον ουρανό, δεν πίστευαν στα μάτια τους!

Τα social media και οι ιστοσελίδες, όπως ήταν φυσικό, πλημμύρισαν από βίντεο και εικόνες που κατέγραφαν το μαγικό αυτό θέαμα.

“Μια ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα επιπέδου G3 επηρέασε την Ευρώπη προκαλώντας φαινόμενα σέλαος ακόμη και σε Ιταλία και Βουλγαρία” έγραψε σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, που γίνεται για πρώτη φορά ορατό στην Βουλγαρία, εξαιτίας της ιδιαίτερα ισχυρής γεωμαγνητικής καταιγίδας (ηλιακή έκλαμψη), που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βόρειο Ημισφαίριο.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη