pellain

Τι τρακτέρ προτιμούν οι Έλληνες αγρότες; – Τα δημοφιλέστερα μοντέλα

 

Με αφορμή την άφιξη των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, σας παρουσιάζουμε ποια τρακτέρ προτιμούν περισσότερο οι Έλληνες αγρότες.

Τα τρακτέρ είναι το πολυτιμότερο εργαλείο για τους αγρότες. Στις μέρες μας, δεν μπορεί να φανταστεί κανείς τη γεωργία χωρίς τρακτέρ, καθώς είναι μία μηχανή πολλαπλών εργασιών που παρέχει αποτελεσματική εργασία στα χωράφια. Ανά τον κόσμο, τα τρακτέρ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του αγρότη.

Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων, το 2023 δεν είχαμε μεγάλες αλλαγές στη σύνθεση της αγοράς των τρακτέρ, όσον αφορά κατηγορίες και ιπποδυνάμεις. Τα ειδικά τρακτέρ (δενδροκομικά – αμπελουργικά) καλύπτουν το 64% της αγοράς, με τα τρακτέρ ανοιχτής καλλιέργειας να καλύπτουν αντίστοιχα το 36%. Η πιο προσφιλής κατηγορία είναι τα τρακτέρ από 70 έως 100 ίππους, που καλύπτει σχεδόν το 60% της ζήτησης. Από αυτά το 47% είναι δενδροκομικά. Αξιόλογο μερίδιο στην αγορά, περίπου 12% κατέχουν και τα τρακτέρ ανοιχτής καλλιέργειας, ιπποδύναμης 100-130 ίππων.

Ποια είναι η καλύτερη μάρκα τρακτέρ στον κόσμο;

Παρακάτω, αναφέρουμε κάποιες πληροφορίες που σχετίζονται με τις κορυφαίες εταιρείες τρακτέρ στον κόσμο.

τρακτέρ

Mahindra & Mahindra

Η Mahindra Tractor είναι το νούμερο 1 brand με τρακτέρ στον κόσμο. Πρόκειται για έναν κατασκευαστή από την Ινδία που παράγει σύμφωνα με τις ανάγκες των αγροτών τρακτέρ υψηλής ποιότητας. Τα ισχυρά και ανθεκτικά τρακτέρ της Mahindra βοηθούν στην αύξηση της παραγωγικότητας παγκοσμίως. Η Mahindra έχει κερδίσει το βραβείο Deming και το μετάλλιο ποιότητας της Ιαπωνίας.

Mahindra – https://www.mahindra.com/

τρακτέρ

John Deere

Η εταιρεία John Deere είναι από τις πιο φημισμένες μάρκες. Η John Deere ακολουθώντας την κληρονομιά της, προμηθεύει τρακτέρ υψηλής απόδοσης στους πελάτες της. Οι προδιαγραφές τους τα καθιστούν τα πιο αγαπημένα τρακτέρ μεταξύ των αγροτών. Οι αρχές της John Deere συνοψίζονται στις παρακάτω λέξεις: ακεραιότητα, ποιότητα, δέσμευση και καινοτομία. Η John Deere προμηθεύει προϊόντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών της και προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους παρέχοντάς  προϊόντα υψηλής ποιότητας.

John Deere – www.deere.com/en

τρακτέρ

Massey Ferguson

Η Massey Ferguson είναι μια αμερικανική εταιρεία παραγωγής αγροτικού εξοπλισμού που ιδρύθηκε το 1953. Τα τρακτέρ Massey Ferguson έχουν τεράστια ζήτηση σε όλο τον κόσμο για την ευελιξία τους. Η εταιρεία κατασκευάζει ποιοτικά και προηγμένα προϊόντα με συγκεκριμένες προδιαγραφές, τα οποία προμηθεύει στους πελάτες τους σε ένα λογικό εύρος τιμών.

Massey Ferguson – www.masseyferguson.us

τρακτέρ

Case IH

Η Case IH συνιστά παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά αγροτικού εξοπλισμού. Η εταιρεία ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1923 και εκ τότε τα προϊόντα της κερδίζουν συνεχώς τις καρδιές των αγροτών. Η Case IH έχει την ισχυρότερη γκάμα προϊόντων στον κόσμο, και είναι ο 2ος μεγαλύτερος κατασκευαστής αγροτικού εξοπλισμού στη Βόρεια Αμερική, καλύπτοντας έτσι μεγάλες αγορές παγκοσμίως, καθώς παρέχουν πάντα ποιοτικά προϊόντα στους πελάτες τους.

Case IH – www.caseih.com

τρακτέρ

Sonalika International

Η Sonalika International που ιδρύθηκε το 1969, διαθέτει διάφορες σειρές τρακτέρ παγκοσμίως, για να καλύψει τις ανάγκες των αγροτών και της αγοράς. Η Sonalika κατασκευάζει το πιο προηγμένης τεχνολογίας τρακτέρ παγκοσμίως. Η Sonalika έχει μια μοναδική θέση στις καρδιές των πελατών, παρέχοντάς τους προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Τα τρακτέρ της φημίζονται για τους ισχυρούς κινητήρες, την εξοικονόμηση καυσίμου, τη μεγάλη δεξαμενή καυσίμου, τη βαριά υδραυλική ανυψωτική ικανότητα, και είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε όλα τους τα χαρακτηριστικά να ικανοποιούν τους αγρότες.

Sonalika Tractor – www.sonalika.com

Φυσικά αυτές δεν είναι οι μόνες εταιρείες που κατασκευάζουν τρακτέρ. Ανάμεσα στις προτιμήσεις των Ελλήνων αγροτών συμπεριλαμβάνονται και οι κάτωθι μάρκες:

  • New Holland
  • Claas
  • Fendt
  • JCB
  • Deutz-Fahr
  • Kubota

Ποιά είναι τα κριτήρια για την αγορά ενός τρακτέρ;

  • Ιπποδύναμη: Η ιπποδύναμη του τρακτέρ πρέπει να ταιριάζει στις ανάγκες της καλλιέργειας και του εδάφους.
  • Χαρακτηριστικά: Ορισμένα τρακτέρ διαθέτουν εξοπλισμό και λειτουργίες που τα καθιστούν κατάλληλα για συγκεκριμένες εργασίες, όπως ψεκασμό, όργωμα ή συγκομιδή.
  • Τιμή: Η τιμή του τρακτέρ είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τους αγρότες,
  • Δίκτυο υποστήριξης: Η ύπαρξη αξιόπιστου δικτύου υποστήριξης για after-sales υπηρεσίες και ανταλλακτικά είναι σημαντική για την ομαλή λειτουργία του τρακτέρ.

Πόσο κοστίζει ένα τρακτέρ;

Το κόστος ενός τρακτέρ μπορεί να ποικίλει σημαντικά, ανάλογα με διάφορους παράγοντες. Ορισμένες μάρκες και μοντέλα τρακτέρ είναι πιο ακριβά από άλλα. Για παράδειγμα, ένα τρακτέρ John Deere είναι πιθανό να κοστίζει περισσότερο από ένα τρακτέρ LS. Όσα τρακτέρ διαθέτουν μεγαλύτερη ιπποδύναμη είναι συνήθως πιο ακριβά, ενώ  το ίδιο ισχύει και για τα χαρακτηριστικά που φέρουν, όπως καμπίνα, κλιματισμό, GPS και αυτόματο πιλότο. Πάντως ο μέσος όρος για την αγορά ενός τρακτέρ κυμαίνεται περίπου στις 100.000 ευρώ.

Πηγή: traktor.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη