pellain

Άσηπτους βρήκαν τους νεκρούς από κόβιντ όσοι επιχείρησαν την εκταφή τους και στα Τρίκαλα

 

Αναζητούν λύσεις συγγενείς και αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες  – 65 περιπτώσεις μόνο στα δύο κοιμητήρια της πόλης για τις οποίες πλησιάζει ο καιρός της εκταφής

Μπροστά σε μια μακάβρια κατάσταση βρέθηκαν όσοι συγγενείς νεκρών από κόβιντ επιχείρησαν να κάνουν εκταφή στα Τρίκαλα, όπως και σε όλη τη χώρα αντίστοιχα.

Δεν φτάνει που τα πρωτόκολλα επί πανδημίας προέβλεπαν τη μη επαφή με τον νεκρό και το θάψιμο σε πλαστικούς σάκους και με κλειστό φέρετρο, η εκταφή που σε κάποια νεκροταφεία της περιοχής των Τρικάλων γίνεται στα τρία χρόνια, οδήγησε τους συγγενείς να ανακαλύψουν ότι λόγω του ίδιου πρωτοκόλλου οι άνθρωποί τους έμειναν άσηπτοι.

Για το θέμα μίλησε στο Trikalanews.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ντιντής ο οποίος είναι αρκετά θορυβημένος όπως και οι υπάλληλοι των κοιμητηρίων.

Με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε στο Trikalanews.gr, αυτή τη στιγμή οι νεκροί λόγω κόβιντ μόνο στα δύο κοιμητήρια της πόλης είναι 65. Στην περίπτωση αυτή η εκταφή γίνεται στην πενταετία που σημαίνει ότι δεν έχει επιχειρηθεί κάποια εκταφή.

Ωστόσο, περιφερειακά της πόλης υπάρχουν νεκροταφεία τα οποία προχωρούν στην τριετία σε εκταφή. Όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος, συγγενείς ήδη έχουν αναφέρει το πρόβλημα διαπιστώνοντάς το με τον πιο δυσάρεστο τρόπο.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το τι θα συναντήσουν, το 20% περίπου των συγγενών έχουν ζητήσει να ανοιχτούν οι τάφοι ώστε σκιστούν οι σάκοι και με ο αέρας να βοηθήσει στη σήψη.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι από πλευράς του το Υπουργείο Υγείας μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει καμία οδηγία προς τον Δήμο Τρικκαίων με βάση τα όσα δήλωσε ο κ. Ντιντής.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη