Οι ανθρωποθυσίες που τελούσε για να μάθει το μέλλον του.
Έρευνα Tempus Invictus
Συνέχεια διαβάζουμε από Ελληνόφωνους αλλά και ξένους ερευνητές για το πόσο ο Ιουλιανός ο παραβάτης λάτρευε την Ελληνική θρησκεία ενώ οι νέο παγανιστες λένε συνέχεια αυτό .
Όμως πόσο αληθές μπορεί να είναι ;
Δείτε τι γράφουν οι πρωτογενείς πηγές.
Οι θυσίες που τελούσε ο Ιουλιανός του ανάγονται στους Χαλδαίους, η μαγεία που εξασκούσαν οι μάγοι του όπως και κι ο Μίθρας (Περσικός θεός που έγινε πολύ διαδεδομένος στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία) που πίστευε ήταν απ' την Περσία, η δε μαντική τέχνη ήταν από την Καρία.
Σωκράτη, Εκκλ. Ιστ. 3,21
«Δίνοντας πίστη στις προφητείες του φιλόσοφου Μάξιμου ξεγελιόταν ότι τα κατορθώματά του όχι μόνο θα ήταν ίσα, αλλά θα ξεπερνούσαν αυτά του Αλέξανδρου του Μακεδόνα˙ έτσι, που απέρριπτε περιφρονητικά τις παρακλήσεις του Πέρση μονάρχη. Υπέθετε ακόμη, σύμφωνα με τα διδάγματα του Πυθαγόρα και του Πλάτωνα για την μετεμψύχωση της ψυχής, ότι κατεχόταν από την ψυχή του Αλέξανδρου ή μάλλον ότι ο ίδιος ήταν ο Αλέξανδρος μέσα σε άλλο σώμα. Αυτές οι γελοίες φαντασίες τον ξεγέλασαν και τον έκαναν να απορρίψει τις διαπραγματεύσεις για ειρήνη που προτάθηκαν από το βασιλιά των Περσών» (Σωκράτης Γ’, 21)
Να υπογραμμίσω ότι ακολουθώντας αυτούς τους χρησμούς από τον μάντη του , σκοτώθηκε σε μια μάχη ενάντια των Περσών από ένα Άραβα μισθοφόρο των Σασσανιδών.
Συνεχίζοντας την έρευνα βλέπουμε τα ακόλουθα.
«Περνώντας από τις Κάρρες πήγε σε ένα ναό τιμώμενο από τους ασεβείς και αφού εκτέλεσε διάφορες τελετές με τους συντρόφους του, κλείδωσε και σφράγισε τις πόρτες, τοποθετώντας φρουρούς με διαταγές να μην μπει κανείς εντός του ναού προτού επιστρέψει. Όταν τα νέα του θανάτου του έφτασαν και η βασιλεία της ασέβειας αντικαταστάθηκε από αυτήν της ευσέβειας, ο ναός ανοίχθηκε, και εντός του βρέθηκε μια απόδειξη της ανθρωπιάς, της σοφίας και της ευσέβειας του τελευταίου αυτοκράτορα. Διότι βρήκαν μια γυναίκα κρεμασμένη ψηλά από τα μαλλιά της και με τα χέρια της τεντωμένα. Ο απαίσιος είχε ανοίξει τα σπλάγχνα της και, υποθέτω ότι, έμαθε από το συκώτι της την νίκη του επί των Περσών»
Θεοδώρητος Κύρου Γ’, 21
Μετά την αναχώρηση του Ιουλιανού από την Αντιόχεια για να συγκρουστεί με τους Πέρσες, βρέθηκαν στον ποταμό Ορόντη πτώματα από ανθρωποθυσίες.
Γρηγ. Θεολ., PG 35, 624.
Λείψανα ανθρωποθυσιών ανακαλύφθηκαν και στα ανάκτορά του μετά το θάνατό του και ανήκαν σε παιδιά και παρθένες.
Ιωαν. Χρυσ., PG 50, 555
Πηγή:
Δημοσίευση σχολίου