pellain

Αλβανία: Ένας Ουκρανός και δύο Ρώσοι προσπάθησαν να μπουν σε στρατιωτικό εργοστάσιο- επιτέθηκαν σε στρατιώτες


 Το γεγονός της χθεσινής βραδιάς στο Γκράμς συνεχίζει να καλύπτεται από μυστήριο. 

Τρεις αλλοδαποί υπήκοοι επιχείρησαν να μπουν στο εργοστάσιο επεξεργασίας όπλων. Αφού εντοπίστηκαν, επιτέθηκαν στους στρατιώτες τραυματίζοντας δύο από αυτούς.

Αμέσως μετά το συμβάν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους αλλοδαπούς. Οι συλληφθέντες είναι η 33χρονη Svetlana Timofoeva και ο 23χρονος Mikhail Zorin. Στους ανακριτές, είπαν ότι είναι bloggers και ότι φωτογράφιζαν την περιοχή, αρνούμενοι ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με ρωσική κατασκοπεία.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας Ουκρανός. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αλβανικό κανάλι «Abcnews.al» πληροφορήθηκε την ταυτότητα του Ουκρανού. Πρόκειται για τον Fyodor Mihailovic.

Θυμίζουμε ότι χθες το απόγευμα, 2 Ρώσοι πολίτες και ένας Ουκρανός επιχείρησαν να εισέλθουν στο εργοστάσιο επεξεργασίας όπλων στο Γκράμς.

Η 33χρονη Svetlana Timofoeva, με ρωσικό διαβατήριο, ο 23χρονος Mikhail Zorin με ρωσικό διαβατήριο και ένας ακόμη νεαρός με ουκρανικό διαβατήριο συνελήφθησαν από τις αλβανικές αρχές το απόγευμα του Σαββάτου μετά το επεισόδιο στο εργοστάσιο επεξεργασίας όπλων στο Γκραμς.

Τη στιγμή που ένας από αυτούς προσπάθησε να μπει στο στρατιωτικό κτίριο και να το φωτογραφίσει, σημειώθηκε συμπλοκή με τους στρατιωτικούς φρουρούς.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν οι στρατιώτες Ardi Bici και Ardjan Xhaka, των οποίων η υγεία βελτιώθηκε αργότερα, αφού μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Τοξικολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Μητέρα Τερέζα».

Στο μεταξύ, οι υποψίες είναι ότι οι τρεις αλλοδαποί ενδέχεται να είναι πράκτορες. Ωστόσο, προσποιούνται ότι είναι μπλόγκερ, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και φωτογραφίζουν εγκαταλελειμμένες στρατιωτικές βάσεις, γράφει το δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη