pellain

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!


Κάλεσμα φορέων σε συγκέντρωση στην πύλη του ΚΥ Κρ. Βρύσης στις 7/11 ενάντια στην υποβάθμιση τοu

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 11:30 πμ

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 

     Στο Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης οι ελλείψεις προσωπικού και τα προβλήματα λειτουργίας «είναι στο κόκκινο». Μια εικόνα εγκατάλειψης και υποβάθμισης που είναι κοινή για όλα τα Κέντρα Υγείας της ΠΕ Πέλλας. Το Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες της κωμόπολης, αλλά και δεκάδων μικρών και μεγάλων χωριών όχι μόνο του Νομού Πέλλας αλλά και του γειτονικού νομού Ημαθίας. Από τις 27 οργανικές θέσεις γιατρών του Κέντρου Υγείας, οι μισές είναι κενές (μία ακτινολόγου, μία μικροβιολόγου, τρεις παιδιάτρων και οχτώ παθολόγων γενικών γιατρών). Ακόμα πιο τραγική είναι η εικόνα των ελλείψεων νοσηλευτών, επισκεπτριών υγείας, μαιών, κοινωνικών λειτουργών και άλλων παραϊατρικών ειδικοτήτων, διοικητικών υπαλλήλων κλπ, αφού το 65% των οργανικών θέσεων (συνολικά 38) παραμένουν κενές!! Την ίδια στιγμή δέκα συμβασιούχοι βρίσκονται σε διαρκή εργασιακή ομηρία ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

     Οι εργαζόμενοι των κέντρων υγείας είναι ένας περιφερόμενος θίασος σε συνεχή κινητικότητα. Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας μέχρι και σήμερα γιατροί, νοσηλευτές επισκέπτριες υγείας, αφαιρούνται από τη δύναμη του κέντρου υγείας και μετακινούνται για να εφημερεύουν ή ακόμα και για να καλύψουν το πρωινό ωράριο σε γειτονικές δομές υγείας για να μπαλώσουν τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Έτσι οι ασθενείς της περιοχής υποχρεώνονται να βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν για φάρμακα, εξετάσεις και ότι άλλο. Σαν αποτέλεσμα αυτής της απογύμνωσης από το λιγοστό υπάρχον προσωπικό, στο κέντρο υγείας λειτουργεί μόνο ένα πρωινό ιατρείο και τα επείγοντα καλύπτονται από αγροτικό γιατρό.

 

     Είναι απαράδεκτη η περικοπή του κονδυλίου για τη θέρμανση του Κέντρου Υγείας. Δεν δεχόμαστε να εξετάζονται οι ασθενείς και να εργάζεται το προσωπικό του Κέντρου Υγείας σε συνθήκες ψύχους. Είναι απαράδεκτο να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από τη ανεπάρκεια και τα συνεχή προβλήματα του διαδικτύου. Είναι απαράδεκτο το Κέντρο Υγείας να μην έχει δικό του ασθενοφόρο, να μην υπάρχει υπηρεσία φύλαξης με μόνιμο προσωπικό.

   

     Συμμετέχουμε στις Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη και απαιτούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να προκηρυχθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού παραϊατρικού προσωπικού!.
  • Να πάψουν τα ΚΥ να χρησιμοποιούνται ως δεξαμενές άντλησης προσωπικού για να καλύπτονται οι ελλείψεις και τα χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης άλλων δομών υγείας!

·         Να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλοι οι συμβασιούχοι νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στην καθαριότητα που εργάζονται στα ΚΥ. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού φύλαξης!

  • Πλήρης κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, όπως της θέρμανσης του ΚΥ. Όχι στη λογική των χορηγών, ευεργετών, δωρητών. Έχουμε πληρώσει πολλαπλά για να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας με κρατική ευθύνη!
  • Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων υποδομών και του ιατρικού εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας Κρύας Βρύσης, αποκλειστικά με κρατική ευθύνη! Άμεση προμήθεια νέου ασθενοφόρου!

 

 

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ “ΟΜΟΝΟΙΑ”

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη