pellain

ΑΝΟΙΧΤH ΦΥΛΑΚH Ο ΤOΠΟΣ ΜΑΣ, Ο ΕΝΙΑIΟΣ ΔHΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔOΝΑΣ, ΕΚΠEΜΠΕΙ AΜΕΣΑ ΣHΜΑ ΚΙΝΔYΝΟΥ-SOS-

Γράφει ο Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων 

Εκ μέρους της Ρωμαίικης Συνείδησης Αφύπνισης Κουφαλίων και εν γένει όλου του ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνας, ως Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων, καθώς κατ΄αυτόν τον άτυπο τρόπο της ονομασίας, του χαρακτηρισμού, ικανοποιούμαστε ώστε να προσδιοριζόμαστε, χαρακτηριζόμενοι εν πολλοίς, από το ημέτερο τοπικό μας blog ονόματι tamystikatoubaltou.blogspot.com. Ως εκ τούτου νιώθουμε την ιδιαίτερη ανάγκη, της εξωτερικής εκφράσεως, μέσω της θαρρετής και εύτολμης απόψεως, της δημοκρατίας, δια της ιερής αγανακτισμένης διαμαρτυρίας μας, να εκφράσουμε τις σκέψεις μας και τους επιμέρους προβληματισμούς μας, μέσω της εκτόνωσης που προκύπτει. Εν γένει για τον τόπο της γενέτειρας μας, τον ενιαίο Δήμο Χαλκηδόνας, με τα εν συνόλω 17 χωριά που τον απαρτίζουν, των 33.000 συνδημοτών μας, συγχωριανών μας εν πολλοίς. Εν ολίγοις ότι στην κυριολεξία, με βάση την γκρίζα μελανή καθημερινότητα μας, καθώς βιώνουμε, χωρίς τάσεις αυξημένης υπερβολής να μας συνοδεύουν, αισθανόμαστε θέλοντας και μη, πως είμαστε μία άγονη ξεχασμένη γη, του απόμακρου περιθωρίου, δια της καταφανέστατης άξεστης απομόνωσης, που προήλθε προ πολλού. Εν αντιθέσει και ας είμαστε κεντρική νευραλγική, γεωστρατηγική οδική αρτηρία του κόμβου, της Παλαιάς Εθνικής Οδού, Θεσσαλονίκης Αθηνών Βεροίας, αλλά και Εδέσσης. Εν τω μεταξύ με μία μόλις ανάσα αναπνοής, στην κυριολεξία, των λιγοστών 20κμ, εν τάχει του εικοσάλεπτου της ώρας, από το χωριό του Αγχιάλου, με τον πέριξ διπλανό μας, παρακείμενο πολλαπλό περίγυρο, εις τα ανατολικά, του κεντρικού κλεινόν άστυ, του πολεοδομικού συγκροτήματος, της συμπρωτεύουσας της Θεσσαλονίκης, αλλά και του Κιλκίς, με ότι αυτό συνεπάγεται. Παράλληλα και άλλα 20κμ από τα δυτικά, από την Πόλη των Γιαννιτσών, της Αρχαίας Πέλλας και της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ενώ λίγο περισσότερα, από την Βέροια, Νάουσα, Έδεσσα, Φλώρινα και ου το καθεξής. Επομένως σε καθημερινή βάση, θέλοντας και μη, μας παρακαλάνε οι αναρίθμητες επισκέπτες των αυτοκινήτων, ίσως και τουρίστες, γιατί όχι; Εν μέρει από εμάς σαφώς, εξαρτάται βεβαίως, το τι επιθυμούμε και ποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα, ικανοποιούμαστε ώστε να τους προσάψουμε. Εν προκειμένω καθώς βρίσκονται μέσα στα πόδια μας στην κυριολεξία, διασχίζοντας τον ενιαίο Δήμο μας, της Χαλκηδόνας, ώστε να γνωρίσουν τα χωριά του τόπου μας και εμείς απεναντίας δυστυχώς, περί άλλων τυρβάζουμε. Εκ νέου σφυρίζοντας εντελώς, υποτονικά αδιάφορα ανενεργά, κωφεύοντας πολλαπλώς, στις σπαρακτικές εκκλήσεις τους, μέσω αυτής της αδρανής και υποτονικά αδιάφορης πολιτικής, λόγω των πάρα πολύ στάσιμων και περιορισμένων δυνατοτήτων, των διαχρονικώς εκλεγμένων κατώτερων, τοπικών κυβερνώντων Δημοτικών Αρχών.


Εν ολίγοις εμφανώς εγκλωβισμένων στις ακανθώδεις, στείρες και άγονες εντυπώσεις, των σκοπιμοτήτων, δια των συμφερόντων, του οπισθοδρομικού συντηρητικού χθες, μέσω του τοπικιστικού κομματικού, ιδιοτελώς ανταλλάξιμου, θεαθήναι τοις πάσι, των κοινωνικών τους προσωπικών δημοσίων σχέσεων, της αναρριχήσεως εν πολλοίς. Αφενός μεν καθώς θα προέλθει, θέλοντας και μη, προς όφελος της ατομικής τους, εγωιστικής κομματικής, ιδιοτελώς ανταλλάξιμης παρτίδας, μέσω των προσωπικών τους επαφών, δια των ένθεν εκείθεν εκατέρωθεν γνωριμιών, των δημοσίων σχέσεων. Εν τούτοις αλλά αφετέρου δε, όχι προς το κοινό συλλογικό καλό, της ουσιώδης λύσεως των προβλημάτων, δια της ακομμάτιστης πατρίδας του εμείς. Επομένως δεν γνωρίζουμε κατάφορα, λόγω της καταφανής έλλειψης, διορατικής οξυδερκής, επικοινωνιακής πολιτικής, ώστε να αξιοποιήσουμε καρποφόρα, τις αναρίθμητες ομορφιές του τόπου μας, προς όφελος όλων των συνδημοτών μας, απεναντίας και ας μας παρακαλεί να τον αναδείξουμε, αξιοποιώντας τον. Εν γένει και να εξαργυρώσουμε, τον τυχερό μονάκριβο αριθμό του λαχείου, καθώς διαθέτουμε στους κόλπους μας, μέσω αυτού του γωνιακού, παραθαλάσσιου οικοπέδου, της Αριστοτέλους τρόπον τινά. Εν αντιθέσει και το έχουμε στην κυριολεξία συμπεριφερόμενο, στο περιθώριο της απομόνωσης, ανεκμετάλλευτο και αναξιοποίητο εν πολλοίς, μη διαθέτοντας τον κατάλληλο επικοινωνιακό, εξωστρεφή οραματικό, ρεαλιστή Δήμαρχο, ώστε να πάει στο ταμείο και να το εξαργυρώσει, ως όφειλε προ πολλού, για το κοινό συλλογικό καλό του εμείς. Εν συνεχεία χιλιάδες, αναρίθμητα αυτοκίνητα, καθημερινώς διασχίζουν πέριξ, τα χωριά του Δήμου μας, του ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνας και όμως κανένα απολύτως, δεν καταδέχεται και δεν τολμάει να σπεύσει προς εμάς. Εις το δια ταύτα, ιδού η επιμέρους παταγώδης αποτυχία, των διαχρονικών τοπικών Δημοτικών πολυδιαφημισμένων κυβερνώντων, ώστε να στρίψει και να εισέλθει μέσα στα χωριά μας, εκτός και εάν βεβαίως, πάθει κανένα έκτακτο λάστιχο ή χάσει τον δρόμο του προσανατολισμού του. Εν τω μεταξύ είμαστε για λύπηση και για κλάματα, με όλη την σημασία της λέξεως, μέσω αυτής της πάρα πολύ κάκιστης, προφανώς περιορισμένης δυνατοτήτων, έγκλειστης στάσιμης απομονωμένης, πολιτικής γραμμής, καθώς ακολουθείται διαχρονικώς αλγεινώς. Εν συνεχεία που σαφώς δεν γεννάει, εξωστρεφώς επικοινωνιακά και δεν αγκαλιάσει εν πολλοίς, διαφορετικούς κόσμους και απόμακρους πολιτισμούς, δια των ανοιχτών σύγχρονων, οριζόντων της πλεύσεως.


Ως εκ τούτου με την εμφανώς στείρα και άγονη, ακανθώδη συντηρητική και οπισθοδρομική τοπικιστική, ολοκληρωτική νοοτροπία, της καθεστωτικής φεουδαρχικής αντιλήψεως, που ανέκαθεν καλλιεργήθηκε και επικρατούσε, στα έδρανα του Δημαρχείου των Κουφαλίων, ως επίσημη έδρα του Δήμου Χαλκηδόνας, κυριαρχώντας άξεστα, καθολικώς ολοκληρωτικά, στον Δήμο Χαλκηδόνας, της γενέτειρας μας. Εν προκειμένω της μη υπερβάσεως και μη αναπτύξεως, συμπεριφερόμενη ως στενόμυαλης, εσωστρεφής εναγκαλισμένης, ακανθώδης στείρας και άγονης, δια του κατεξοχήν θεαθήναι, των εντυπώσεων τοις πάσι, τοπικιστικής κομματικής συμπεριφοράς, των πάρα πολύ περιορισμένων, σαφώς στάσιμων, κατώτερων δυνατοτήτων, της νοοτροπίας εν πολλοίς. Εν τούτοις της εκάστοτε διαχρονικής τοπικής Δημοτικής Αρχής, του Δήμου Χαλκηδόνας, καθώς δεν γεννάει πολιτικώς, διορατικώς οξυδερκώς, εξωστρεφώς επικοινωνιακά οραματικά, δια του ρεαλισμού τους, συμπεριφορά των υπευθύνων αρμόδιων. Εμείς προτείνουμε σαφώς, την άλλη και εντελώς άρδην, διαφορετική λύση στο πρόβλημα της ουσίας, καθώς αντιμετωπίζουμε, ως Ρωμαίικη Συνείδηση Αφύπνιση Κουφαλίων και εν γένει όλου του ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνας, ως Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων, από το ημέτερο τοπικό μας blog ονόματι tamystikatoubaltou.blogspot.com. Εν τω μεταξύ ότι μόνο ως μονόδρομος, αναγκαστικής επιβαλλόμενης και απαραίτητης πολιτικής πλοήγησης. Εν γένει ώστε να καταφέρουμε να αναδείξουμε προβάλλοντας, ως μεταλαμπάδευση αναγνωρισμένης εμφυσήσεως, τους πολλαπλούς ένθεους Αγίους, της Ορθόδοξης Πατροπαράδοτης Πίστεως μας, δια της θεολογίας της Οικουμένης των Φωτοδοτών, της σίγουρης και ασφαλής Πυξίδας, των διαχρονικών παραδοσιακών Προτύπων. Εκ νέου συν τοις άλλοις, αλλά και τους Ήρωες του τόπου μας, ως κατεξοχήν φιλίστορες και ιστοριοδίφες, μέσω της Πίστεως, καθώς όλοι αυτοί, θυσιάστηκαν μαρτυρικά ομολογιακά, για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία, αλλά και της ευρύτερης πέριξ παρακείμενης περιοχής μας. Επομένως μας παρακαλάνε να τους αναδείξουμε, προβάλλοντας τους, ενώ σφύζει όλη η περιοχή μας, από δαύτους, όλος ο ευρύτερος τόπος μας, ως Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων. Εν κατακλείδι μόνο μέσω αυτής της πολιτικής γραμμής, θα καταφέρουμε κάποτε να εξέλθει, έστω και πάρα πολύ ετεροχρονισμένα, ο τόπος της γενέτειρας μας, του ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνας. Εν ολίγοις από αυτόν τον πάρα πολύ σφιχτό-στενό εναγκαλισμό, των πολυποίκιλων ιδιοτελών συμφερόντων, που στην κυριολεξία δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε, μέσω του στείρου και άγονου ακανθώδους τοπικισμού, της αφάνειας και της απομόνωσης του περιθωρίου, που καλλιεργήθηκε τεχνηέντως, πολλαπλώς χρονίως και δεν τολμάει ξένος άνθρωπος, να πατήσει στα χωριά μας αλγεινώς. 


Εν τέλει θα πρέπει να δημιουργήσουμε, μία τρόπον τινά, μικρή Αγία Φιλοκαλία, των Ιερών Θεοφώτιστων Πατέρων Νηπτικών, του 18 αιώνος, των Αγίων Πατέρων Κολλυβάδων, όπως τους Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό 1718-1779, Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη 1749-1812, τον Άγιο Μακάριο τον Νοταρά, πρώην επίσκοπο Κορίνθου, τον Άγιο Αθανάσιο τον Πάριο και ου το καθεξής. Εν συνεχεία όπως αυτοί είχαν εκδώσει Θεόπνευστα, στην απόμακρη Βενετία το 1785, την τετράτομη έκδοση του Θεόπνευστου Βιβλίου της Φιλοκαλίας, λέγοντας Φιλοκαλία, εννοούμε την εσωτερική Φιλοκαλία, του κάλλους, της Αθάνατης αιώνιας ψυχής μας, εις την μεταθάνατο ζωή μας, της κλίνης, προσδοκώντας Ανάσταση Νεκρών και ζωή του Μέλλοντος αιώνος αμήν. Εν αντιθέσει και όχι της φθαρτής πρόσκαιρης και εφήμερης σαρκός μας, ώστε ο σκλαβωμένος Έλληνας Ρωμιός, Ορθόδοξος Χριστιανός, ραγιάς όπως τον αποκαλούσαν, υποτιμητικά και περιφρονητικά, να μάθει και να ενημερωθεί επιτέλους, έστω και πάρα πολύ ετεροχρονισμένα, μεταλαμπαδευόμενος εμφυσώντας κατηχητικά, δια της ιερής Παραδόσεως την Αγία Πίστη των Θεοφώτιστων Πατέρων του, ώστε να μην εξισλαμίζεται, από τους επίσημους κρατικούς, βάρβαρους υποανάπτυκτους Τούρκους Οθωμανούς. Παράλληλα και την γυρνούσαν στα κρυφά, σπίτι, σπίτι, για να έρθει επιτέλους το λεγόμενο, πρώτα Πνευματικό Ποθούμενο και μετέπειτα θέλοντας και μη, της σαρκικής λευτεριάς του Εθνοσωτήριου 1821, μέσω της Παλιγγενεσίας. Εν ολίγοις το Θεόπνευστο Βιβλίο της Φιλοκαλίας, ήταν ένα Πνευματικό βιβλίο, που εμπεριείχε στους κόλπους του, ότι καλύτερο υπήρχε σε Ορθόδοξο Πνευματικό Επίπεδο, του Άνω σχώμεν τα καρδίας, συγκεντρώνοντας εν συνόλω, 36 Αγίους Θεοφώτιστους Πατέρες, από το 4 αιώνα, μέχρι τον 15 αιώνα, των συγγραμμάτων τους, προς μίμηση Αγίων. Επομένως και εμείς τρόπον τινά, επιθυμούμε διακαώς, εναργώς να την μιμηθούμε ένθεα εν μέρει, σε πολύ μικρότερη κλίμακα βεβαίως, ώστε να διοργανώσουμε στον τόπο μας, τον ενιαίο Δήμο Χαλκηδόνας, ως Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων, μία Μικρή ένθεη Αγία Φιλοκαλία. Εν κατακλείδι να συγκεντρώσουμε όλους τους Αγίους και τους ένθεους Ήρωες της Πατρίδας, του τόπου μας, αλλά και της πέριξ ευρύτερης περιοχή μας, σε ακτίνα περίπου 2 ωρών, σε ένα σύγχρονο facebook του διαδικτύου, στο δικό μου, τον ανάξιο δούλο του Θεού του Βαλκανίδη Δήμου. Ως εκ τούτου με προφίλ τον Ήρωα και Πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνος 1870-1908, του Γερμανού Καραβαγγέλη 1866-1935, τον λεγόμενο Παπαφλέσσα της Μακεδονίας μας και με πέριξ κεντρικό εξώφυλλο, την Μεγαλόσωμη Σημαία του ιστού, που ανορθώσαμε ανάμεσα στον κεντρικό δρόμο των Κουφαλίων και της Χαλκηδόνας, του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων, με σήμα εις την Μέση, το Τ-φ-φύλακες Τάφου.


Υποσημείωση θεωρώντας εμφανώς, ότι μόνο εάν αναδείξουμε και προβάλλουμε εν πολλοίς, ως μία μικρή σύγχρονη ένθεη Φιλοκαλία, της Αγία Βίβλου, συγκεντρώνοντας όλους τους Αγίους και τους Ήρωες του τόπου μας, αλλά και της πέριξ, ευρύτερης παρακείμενης περιοχής του Δήμου μας, του Δήμου Χαλκηδόνας. Επιπροσθέτως καθώς στην κυριολεξία, σφύζουν από ζωή και μας παρακαλούνε να τους αναδείξουμε, προβάλλοντας τους. Εν γένει μόνο τότε η γενέτειρα μας, θα εξέλθει επιτέλους κάποτε, από τον στείρο και άγονο, συντηρητικό ακανθώδη, οπισθοδρομικό τοπικισμό, της αφάνειας και της απομόνωσης του περιθωρίου, που όλα αυτά τα χρόνια κυλιέται αλγεινώς. Εκ νέου και δεν τολμάει στην κυριολεξία, να πατήσει ξένος άνθρωπος στα χωριά μας, μετατρεπόμενοι όλοι εμείς, οι 33.000 δημότες του Δήμου Χαλκηδόνας, των 17 χωριών που τον απαρτίζουμε. Υστερόγραφο καθώς μετά τις 5 το απόγευμα κινούμενοι, ως σύγχρονοι απόμακροι και περιθωριοποιημένοι, ναυαγοί του Ροβινσώνα Κρούσσου, με ξύλα της ράβδου στα χέρια και με φακούς ανά χείρας. Διότι τα άγρια σκοτάδια κυριαρχούν παντού, πανταχόθεν, λόγω της έλλειψης, του απαραίτητου και επιβαλλόμενου φωτισμού, των κολώνων, αλλά και των λασπών, δια των χωματόδρομων του δρόμου. Εν τούτοις μόνο οι κραυγές των σκύλων ακούγονται πολλαπλώς, ως αντιστάθμισμα και τα άγρια ακραία μαρσαρίσματα, των επιπόλαιων τοπικών, νεαρών αυτοκινήτων, λόγω της εκτόνωσης που θέλουν να προβούν. Καλή λευτεριά στον Δήμο Χαλκηδόνας, επειδή για όλους αυτούς, τους τοπικούς Δημοτικούς άρχοντες, των κυβερνώντων, όταν ομιλούμε εμείς για τον Δήμο Χαλκηδόνας. Εν αντιθέσει αυτοί εννοούνε, μία κρύα και άψυχη επιχείρηση, του κέρδους, των αριθμών, μέσω του ταμείου των δεκαδικών νούμερων, που προκύπτουν ως είθισται. Καθώς μας μετέτρεψαν, σε κρύα νούμερα και άψυχους αριθμούς, ξεχνώντας όμως, ότι όταν ευημερούν τα κρύα και άψυχα δεκαδικά νούμερα, των αριθμών, μέσω των μηδενικών, δια της καταναλωτικής οικονομίας. Ως εκ τούτου της οικονομικής επιτροπής, δια του βιβλίου των εσόδων και εξόδων, της επιχείρησης, μέσω της τυπολατρικής γραφειοκρατίας των Αθηνών, τότε υποφέρουν κατάφωρα, οι συγχωριανοί τους, συνάνθρωποι και ο νοών νοείτω. Εν γένει τον τόπο μας, τον ενιαίο Δήμο Χαλκηδόνας, τον μετέτρεψαν σε μία Ανοιχτή Φυλακή, με όλη την σημασία της λέξεως, του έγκλειστου δια των παρωπίδων τους, μέσω των αγκυλώσεων τους, τοπικιστικού κομματικού κέρδους. Ενώ αναμένουμε κάποτε εναγωνίως, την ευλογημένη ώρα, της ανατρεπτικής και υπερβατικής, δημοκρατικής έννομης, εκλεγμένης εξέγερσης. Εκ νέου ώστε να ξεσηκωθούν επιτέλους κάποτε, οι αξιοπρεπείς και ασυμβίβαστοι, διεκδικητικοί και μη συμβιβασμένοι, στην καθεστωτική αντίληψη της νοοτροπίας, αλλά και της ραθυμίας θέλοντας και μη, μέσω της καλοπέρασης, δια της βόλεψης, του λεγόμενου σίγουρου και ασφαλούς, εκ του απόμακρου ασφαλούς πάντοτε κινούμενοι, μήνας μπαίνει και του μήνας βγαίνει και δεν βαριέσαι αδερφέ. Επομένως οι συνδημότες μας, να αρπάξουν δια της δημοκρατικής έννομης τάξης, της οδού των εκλογών, το δικαίωμα που τους παραχωρεί το σύνταγμα του νόμου, ώστε κάθε τέσσερα χρόνια, της νομιμότητας εν πολλοίς, παίρνοντας τις τύχες της ζωής τους στα χέρια τους και παραδίδοντας τες, σε ανθρώπους με Παραδοσιακά Ορθόδοξα Χριστιανικά Κριτήρια και ένθεα Πατριωτικά φρονήματα.


Πέτα την ανθρωπιά σου και από τον αφέντη πιάσου και όταν σε φτύσει αυτός να κάθεσαι σκυφτός και θα έχεις τα πρωτεία στην σάπια πολιτεία-κοινωνία.

Αν λαχταράς την λευτεριά σε ξένους μην ελπίζεις, πάρτην ο ίδιος εάν μπορείς αλλιώς δεν την αξίζεις.

Θεριά οι άνθρωποι το φως δεν το σηκώνουν, χίλιες φορές να γεννηθείς τόσες θα σε Σταυρώνουν. Κώστας Βάρναλής.

Ο ανάξιος δούλος του Θεού Βαλκανίδης Δήμος εκ Κουφαλίων, εκ μέρους της Ρωμαίικης Συνείδησης Αφύπνισης του Δήμου Χαλκηδόνας, ως Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη